Primaria Comunei
Toboliu
Înapoi la:HomeSunteţi la:LOCALIZARE
Toboliu, Str. Principala nr 149 +40 0259.354698 primariatoboliu@yahoo.com
 
 
 
 
 
 
Consultare
Taxe şi impozite
ON - LINE
Comuna noastra
Proiect
Comunicate de Presa

Consultare Taxe şi impozite ON - LINE

Comuna noastra

Proiect

Comunicate de Presa

Localizare________Modificată în : 12.03.2014

Comuna Toboliu este alcatuita din 2 sate: Toboliu si Cheresig. Primele date care atesta existenta celor doua sate sunt 1213 satul Toboliu si 1289 satul Cheresig.

 Din monumentele si obiectivele turistice mentionam Turnul Ciung (Donjon de cetate), datand din secolul XIII-XIV, din Cheresig. Acesta a fost construit din caramida, in plina campie, si este inconjurat de un val circular de pamant ce avea probabil palisade in trecut. A fost asediat si ars de trupele lui Gheorghe Doja in 1514. Alte monumente sunt bisericile si Monumentele Eroilor, iar ca obiectiv turistic mai mentionam zonele verzi din jurul cursurilor de apa – Crisul Repede si Canalul Colector.

Distanţa satului Toboliu faţă de Oradea este de 17km iar a satului Cheresig este de 20 de km.

  In prezent în Cheresig locuiesc 1065 de persoane iar în Toboliu 1013 . In Toboliu, in luna octombrie a fiecarui an se organizeaza Balul verzei; cultivarea verzei este îndeletnicirea principală a satenilor.Primaria are un proiect pentru construirea unui drum care sa faca legatura cu Republica Ungara, se doreste redarea în folosinta a turnului de la Cheresig ca punct de atracţie turistic si sportiv, se doreste construirea pe un teren din comuna a unor obiective turistice de marime mare pentu atragerea de investitori.

 
Ultimele pagini vizitate de dvs: